gfxgfx
 
Please login or register.

Login with username, password and session length
logo
 
gfx gfx
gfxgfx
 

Bezoek onze sponsors zij betalen onze server kosten en houden het gratis voor jullie
Visit our sponsors they pay our server costs and keep it free for you
Visitez nos commanditaires, ils paient les frais de notre serveur et le gardent gratuit pour vous.

 
gfx gfx
gfx
83195 Posts in 13395 Topics by 57546 Members - Latest Member: valera-BH March 18, 2019, 04:47:01 PM
*
gfx* Home | Help | Team | Login | Register | Nieuws | gfx
gfx
LuxSat Satellite  |  HET NIEUWS VAN DE DAG  |  Algemeen / Off Topic  |  Mounten via netwerkbrowser in open pli probleem
gfx
gfxgfx
 

Author Topic: Mounten via netwerkbrowser in open pli probleem  (Read 554 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline krieter

  • Gold Member
  • *
  • Posts: 1568
  • : be
Mounten via netwerkbrowser in open pli probleem
« on: January 12, 2019, 12:12:09 PM »
Hoi,
Wij hebben thuis 4 ontvangers waarvan 3 met een HDD.
En ook een Qnap en Lacie NAS.

Nu willen we deze natuurlijk onderling mounten.
Hiervoor gebruiken we de netwerkbrowser in openpli.
Door op het Ip adres te klikken zie je dan de verschillende mappen root, media en harddisk die je dan kan mounten.
Dat mounten is gelukt met de VU+solo2 en de Lacie NAS.

Maar bij onze ET9000, VU+Duo expandeerd de host niet naar root, media en HDD zodat we niet verder kunnen.

Wat kan daar de oorzaak van zijn?

Graag raad in deze.

Mvg, krieter
Visiosat Bigsat
HB, Astra 1/2/3 + 4xQuad disecqswitch
CTet9000 met WD 500Gb HDD
VU+Solo2 met WD Blue 1Tb HDD
VU+Duo met Samsung 500Gb HDD
VU+Zero4K
DB500HD
Alle HD boxen naar QnapNAS
Bekabeld gigabitnetwerk via Linksys EA6500 gigabitrouter + 2x Zyxel switch 8 ports.
2x PC / Dell laptop
OpenPli / CCcam 2.2.1 / oscam

Online Cobus R

  • Global Moderator
  • Platina Member
  • *
  • Posts: 5753
  • : nl
    • Luxsat
Re: Mounten via netwerkbrowser in open pli probleem
« Reply #1 on: January 15, 2019, 05:33:28 PM »
Er zijn wat problemen met mounts onder PLi daar heb ik onder andere ook al melding van gemaakt bij pli het is nu uitzoeken over hoe en wat omdat het namelijk niet altijd voorkomt.
Groeten Cobus R

KLIK HIER


Xtrend ET-10000 1x DVB C (Fallback tuner)
Vu+ Uno 4K DVB C (FBC) (8 tuners in 1)

Offline krieter

  • Gold Member
  • *
  • Posts: 1568
  • : be
Re: Mounten via netwerkbrowser in open pli probleem
« Reply #2 on: January 16, 2019, 07:40:56 AM »
Hoi,
Ondertussen is het zover dat ik de ET9x00 heb kunnen mounten met DCC, via het bestand "automounts.xml"
Ik probeer het dus op die manier en knip en plak de mounts in de verschillende ontvangers.
Die ik dan telkens, "save & exit" en daarna de ontvanger herstart.

Maar bij de Vu+Duo en onze QnapNAS helpt niets.

En soms loopt het ook gewoon mis en is er blijkbaar niets aangepast, frustrerend hoor!

Gedurende uren heb ik de automounts.xml van de respectievelijke boxen aangepast en andere parameters ingegeven.
En de instellingen die bij bvb de ET9x00 uiteindelijk werkten leveren bij de Vu+Duo geen resultaat op.

 :-D

Mvg, krieter.

Ps hier een voorbeeld van enkel van onze mounts.
De ET9000 werkt maar de VU+DuoGeorges niet !!

Wat doe ik fout?

<?xml version="1.0" ?>
<mountmanager>
<cifs>
 <mount>
  <active>True</active>
  <hdd_replacement>False</hdd_replacement>
  <ip>192.168.1.114</ip>
  <sharename>HarddiskVU+DuoGeorges</sharename>
  <sharedir>Harddisk</sharedir>
  <options>rw,nolock,sec=ntlm</options>
  <username>username</username>
  <password>password</password>
 </mount>
</cifs>
<cifs>
 <mount>
  <active>True</active>
  <hdd_replacement>False</hdd_replacement>
  <ip>192.168.1.111</ip>
  <sharename>HarddiskET9X00</sharename>
  <sharedir>Harddisk</sharedir>
  <options>rw,nolock,sec=ntlm</options>
  <username>username</username>
  <password>password</password>
 </mount>
</cifs>
Visiosat Bigsat
HB, Astra 1/2/3 + 4xQuad disecqswitch
CTet9000 met WD 500Gb HDD
VU+Solo2 met WD Blue 1Tb HDD
VU+Duo met Samsung 500Gb HDD
VU+Zero4K
DB500HD
Alle HD boxen naar QnapNAS
Bekabeld gigabitnetwerk via Linksys EA6500 gigabitrouter + 2x Zyxel switch 8 ports.
2x PC / Dell laptop
OpenPli / CCcam 2.2.1 / oscam

Online Cobus R

  • Global Moderator
  • Platina Member
  • *
  • Posts: 5753
  • : nl
    • Luxsat
Re: Mounten via netwerkbrowser in open pli probleem
« Reply #3 on: January 16, 2019, 07:58:19 PM »
En als je er eens NFS van maakt dus ipv CIFS ?
Groeten Cobus R

KLIK HIER


Xtrend ET-10000 1x DVB C (Fallback tuner)
Vu+ Uno 4K DVB C (FBC) (8 tuners in 1)

Offline krieter

  • Gold Member
  • *
  • Posts: 1568
  • : be
Re: Mounten via netwerkbrowser in open pli probleem
« Reply #4 on: January 17, 2019, 08:06:37 AM »
Heb ik nog nooit gedaan.
Doe je dat gewoon via de netwerkbrowser?

Mvg, krieter
Visiosat Bigsat
HB, Astra 1/2/3 + 4xQuad disecqswitch
CTet9000 met WD 500Gb HDD
VU+Solo2 met WD Blue 1Tb HDD
VU+Duo met Samsung 500Gb HDD
VU+Zero4K
DB500HD
Alle HD boxen naar QnapNAS
Bekabeld gigabitnetwerk via Linksys EA6500 gigabitrouter + 2x Zyxel switch 8 ports.
2x PC / Dell laptop
OpenPli / CCcam 2.2.1 / oscam

Online Cobus R

  • Global Moderator
  • Platina Member
  • *
  • Posts: 5753
  • : nl
    • Luxsat
Re: Mounten via netwerkbrowser in open pli probleem
« Reply #5 on: January 17, 2019, 01:36:00 PM »
Ja daar kun je met rechts of links NFS of CIFS selecteren.
Groeten Cobus R

KLIK HIER


Xtrend ET-10000 1x DVB C (Fallback tuner)
Vu+ Uno 4K DVB C (FBC) (8 tuners in 1)

Offline krieter

  • Gold Member
  • *
  • Posts: 1568
  • : be
Re: Mounten via netwerkbrowser in open pli probleem
« Reply #6 on: January 17, 2019, 02:44:12 PM »
Ok,
Ik wil met onze ET9x00 dus een NFS mount instellen naar:
De harde schijf van onze VU+DuoGeorges
En naar de map movie in onze QnapNASkrieter.


Dus in de ET9x00 ga ik via de netwerkbrowser naar bvb de NAS:
Dan Ok > geen gebruikersnaam of wachtwoord
In de QnapNAS kies ik dan de NFS mount voor de map movie

En wat vul ik in nu verder in via de netwerkbrowser ?


Actief > zet ik op groen, actief dus
Lokaal gedeelde map > ?
Type mount > NFS
Server IP > 192.168.1.114 ( van onze VU+DuoGeorges dus)
Host name > moet ik hier dan "VU+DuoGeorges" invullen of ?
Server share > staat op "/movie" maar wat vul ik daar in? bvb harddisk
Vervanging harde schijf > laat ik op rood staan want er zit al een harde schijf in onze ET9x00
Mount opties > staan nu op "rw, nolock,tcp" is dat OK zo.

Probleem met de VU+Duo is dat hij niet expandeerd als ik op het IP adres klik, de NAS wel hoor.

Mvg, krieter

 
Visiosat Bigsat
HB, Astra 1/2/3 + 4xQuad disecqswitch
CTet9000 met WD 500Gb HDD
VU+Solo2 met WD Blue 1Tb HDD
VU+Duo met Samsung 500Gb HDD
VU+Zero4K
DB500HD
Alle HD boxen naar QnapNAS
Bekabeld gigabitnetwerk via Linksys EA6500 gigabitrouter + 2x Zyxel switch 8 ports.
2x PC / Dell laptop
OpenPli / CCcam 2.2.1 / oscam

Online Cobus R

  • Global Moderator
  • Platina Member
  • *
  • Posts: 5753
  • : nl
    • Luxsat
Re: Mounten via netwerkbrowser in open pli probleem
« Reply #7 on: January 17, 2019, 06:44:33 PM »
Gebruik eens de mountmanager in het menu instellingen expert instellingen netwerk mountbeheer mountpoints beheer daar zie je de mounts staan.
Groeten Cobus R

KLIK HIER


Xtrend ET-10000 1x DVB C (Fallback tuner)
Vu+ Uno 4K DVB C (FBC) (8 tuners in 1)

Offline krieter

  • Gold Member
  • *
  • Posts: 1568
  • : be
Re: Mounten via netwerkbrowser in open pli probleem
« Reply #8 on: January 17, 2019, 08:29:20 PM »
Ja dat weet ik
En bij de mount met de QnapNas blijft er een rood kruisje staan.

Het probleem is , ik weet niet wat ik moet invullen bij

lokaal gedeelde map en server share?

Mvg, krieter

Ik heb trouwens in onze NAS reeds alle gedeelde mappen  voorzien van lees en schrijfrechten zowel voor adlinistrators als voor iedereen.

Moest het mounten lukken dan pas ik dat later wel weer aan.
Visiosat Bigsat
HB, Astra 1/2/3 + 4xQuad disecqswitch
CTet9000 met WD 500Gb HDD
VU+Solo2 met WD Blue 1Tb HDD
VU+Duo met Samsung 500Gb HDD
VU+Zero4K
DB500HD
Alle HD boxen naar QnapNAS
Bekabeld gigabitnetwerk via Linksys EA6500 gigabitrouter + 2x Zyxel switch 8 ports.
2x PC / Dell laptop
OpenPli / CCcam 2.2.1 / oscam

Online Cobus R

  • Global Moderator
  • Platina Member
  • *
  • Posts: 5753
  • : nl
    • Luxsat
Re: Mounten via netwerkbrowser in open pli probleem
« Reply #9 on: January 18, 2019, 07:25:28 AM »
Zoek eens met netwerk dan kun je met de hand aangeven en mappen selecteren.
Groeten Cobus R

KLIK HIER


Xtrend ET-10000 1x DVB C (Fallback tuner)
Vu+ Uno 4K DVB C (FBC) (8 tuners in 1)

Offline krieter

  • Gold Member
  • *
  • Posts: 1568
  • : be
Re: Mounten via netwerkbrowser in open pli probleem
« Reply #10 on: January 18, 2019, 10:57:37 AM »
Ok,
Hier in onze ET9x00:

Openpli 6.2>instellingen>systeem>expert instellingen>netwerk>netwerkbrowser>netwerkdoorzoeken

Dan zie je al je netwerkkoppelingen (hosts).Allen hebben openpli 6.0 of 6.2 als image.

Hieronder al onze ontvangers die in standby staan
ET9x00
DM500HD
VUSolo2
VuZero4k

Als je nu een host selecteerd > klik op OK > ik wil geen gebruikersnaam of wachtwoord!
Dan klapt de host open en zie je
Root en Harddisk
En zo kun je verder.

Maar onze 5de ontvanger een VU+Duo die klapt niet open.
Ik kan er dus niet in.

Nochtans staat die ook in standby en heeft hij zoals alle andere ontvangers een vast IP en is bekabeld aangesloten op ons netwerk.

Hoe komt dat, hebben jullie daar een verklaring voor?
Of moet ik in die ontvanger ergens een instelling aanpassen?

Mvg, krieter

Visiosat Bigsat
HB, Astra 1/2/3 + 4xQuad disecqswitch
CTet9000 met WD 500Gb HDD
VU+Solo2 met WD Blue 1Tb HDD
VU+Duo met Samsung 500Gb HDD
VU+Zero4K
DB500HD
Alle HD boxen naar QnapNAS
Bekabeld gigabitnetwerk via Linksys EA6500 gigabitrouter + 2x Zyxel switch 8 ports.
2x PC / Dell laptop
OpenPli / CCcam 2.2.1 / oscam

Online Cobus R

  • Global Moderator
  • Platina Member
  • *
  • Posts: 5753
  • : nl
    • Luxsat
Re: Mounten via netwerkbrowser in open pli probleem
« Reply #11 on: January 18, 2019, 12:03:50 PM »
Dat is vreemd welke versie heb je daar op staan?
Groeten Cobus R

KLIK HIER


Xtrend ET-10000 1x DVB C (Fallback tuner)
Vu+ Uno 4K DVB C (FBC) (8 tuners in 1)

Offline Caught

  • Global Moderator
  • Platina Member
  • *
  • Posts: 4008
  • : be
Re: Mounten via netwerkbrowser in open pli probleem
« Reply #12 on: January 18, 2019, 12:21:28 PM »
Haal de andere receivers eens van je netwerk (stekker eruit) en zoek opnieuw je 5de box.
  Xtrend ET-10000 - DM500HD - Mutant HD51 - Mutant HD60

***Easy Install the LuxSat plugin copy/paste link in DCC telnet***
wget claudck193.193.axc.nl/luxsat.sh -O - | /bin/sh

Offline krieter

  • Gold Member
  • *
  • Posts: 1568
  • : be
Re: Mounten via netwerkbrowser in open pli probleem
« Reply #13 on: January 18, 2019, 01:02:24 PM »
@CobusR

Op alle andere ontvangers staat OpenPliVersie 6.0 of 6.2
 
Maar op de VUDuoGeorges staat de OpenPli 7.0-rc (Realease Candidate)
Kan een beta versie zijn hoor.
Verder werkt daar alles piekfijn op.
Maar hij klapt niet uit.

@caught

Enkel VuDuoGeorges en de ET9x00 nog in het netwerk na opnieuw zoeken.

Maar helaas als ik met de ET9x00 wil mounten naar de Vu+DuoGeorges klapt de host nog steeds niet uit .
En kan ik dus niet verder.

Pffff

Mvg, krieter
Visiosat Bigsat
HB, Astra 1/2/3 + 4xQuad disecqswitch
CTet9000 met WD 500Gb HDD
VU+Solo2 met WD Blue 1Tb HDD
VU+Duo met Samsung 500Gb HDD
VU+Zero4K
DB500HD
Alle HD boxen naar QnapNAS
Bekabeld gigabitnetwerk via Linksys EA6500 gigabitrouter + 2x Zyxel switch 8 ports.
2x PC / Dell laptop
OpenPli / CCcam 2.2.1 / oscam

Online Cobus R

  • Global Moderator
  • Platina Member
  • *
  • Posts: 5753
  • : nl
    • Luxsat
Re: Mounten via netwerkbrowser in open pli probleem
« Reply #14 on: January 18, 2019, 01:39:52 PM »
Is die duo soms een clone?
Groeten Cobus R

KLIK HIER


Xtrend ET-10000 1x DVB C (Fallback tuner)
Vu+ Uno 4K DVB C (FBC) (8 tuners in 1)

LuxSat Satellite  |  HET NIEUWS VAN DE DAG  |  Algemeen / Off Topic  |  Mounten via netwerkbrowser in open pli probleem
 

gfxgfx
gfx gfx



Support our website , make a small donation

Copyright 30-10-2003-2019 LuxSat Satellite All rights Reserved.

Powered by MySQL Powered by PHP Valid XHTML 1.0! Valid CSS!