gfxgfx
 
Please login or register.

Login with username, password and session length
logo
 
gfx gfx
gfxgfx
 



Updates
Latest oscam all images 11756 (update) 28-03-2024
Vu+ Pur E2 7.3 & 7.4 (update) 19-03-2024
Dreambox Pur E2 7.3 (DM 900 & 920) (update) 19-03-2024
LuxSat Key Files update by MOHAMED_OS 18-03-2024


Donation also possible by bank transfer Click here
Your donation will help keep the site running
To view all topics you must be registered and logged in
 
gfx gfx
gfx
72179 Posts in 11153 Topics by 6350 Members - Latest Member: Ghassemi March 28, 2024, 03:01:31 PM
*
gfx* Home | Help | Login | Register | Home | Contact | Translation | gfx
gfx
LuxSat Satellite  |  Luxsat Online  |  Online Sat & Newsflash  |  Prijsverschillen FOX Sports groter dan voorheen, Ziggo blijft het duurste
gfx
gfxgfx
 

Author Topic: Prijsverschillen FOX Sports groter dan voorheen, Ziggo blijft het duurste  (Read 441 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline LawsonsTopic starter

  • Platina Member
  • *
  • Posts: 2024
  • Country: be
De prijsverschillen tussen Nederlandse aanbieders betreffende de verkoop van het aanvullende tv-abonnement FOX Sports Eredivisie zijn nog nooit zo groot als dit jaar geweest.

Prijsvergelijker Breedbandwinkel maakte ook dit jaar weer de balans op van de prijs die Nederlandse voetballiefhebbers moeten betalen om wedstrijden uit de Nederlandse voetbalcompetitie Eredivisie live te kunnen bekijken. Het goedkoopst is de voetballiefhebber bij Online.nl en Joyne uit. Deze aanbieders bieden de drie kanalen van FOX Sports Eredivisie in het basispakket aan. Bij de aanbieders Delta, Canal Digitaal, T-Mobile en Youfone wordt het hoofdkanaal FOX Sports 1 in het basispakket aangeboden. Op dit kanaal zijn alle studioprogramma’s en de belangrijkste wedstrijden uit de Eredivisie live te volgen. Delta stopt op 1 januari de doorgifte van FOX Sports in het basispakket.

Tele2

Tele2 is de enige aanbieder in Nederland die de nieuwe distributievoorwaarden van Eredivisie Media & Marketing voor doorgifte van kanalen van FOX Sports niet ondertekend heeft. FOX Sports is bij deze aanbieder dan ook niet beschikbaar. Ziggo is de enige aanbieder die nog oude distributievoorwaarden heeft. Het huidige contract loopt nog twee jaar tot medio 2020 door. Dit zorgt er wel voor dat het FOX Sports Eredivisie abonnement bij dit kabelbedrijf het duurst in Nederland is. Ziggo klanten betalen €17,95 voor dit abonnement. Dat is gemiddeld ruim tien euro per maand duurder als andere aanbieders waaronder KPN dat een prijsstelling van €7,50 per maand hanteert.

Betalen per klant

Ziggo houdt vast aan de oude distributievoorwaarden omdat het kabelbedrijf per verkocht FOX Sports-abonnement een vaste afdracht van de betaalzender krijgt. Hierdoor maakt Ziggo altijd winst bij de verkoop van deze abonnementen. In de nieuwe distributievoorwaarden staat dat een aanbieder een verplichte afdracht voor elke tv-klanten aan FOX Sports dient te doen. Ook als klanten geen abonnement op FOX Sports afsluiten. Dit zorgt bij de meeste aanbieders ervoor dat FOX Sports een verliespost is geworden. Dit wordt op meerdere manieren geprobeerd te compenseren. Door het abonnement zo goedkoop mogelijk te maken, wordt getracht het volume van de verkochte abonnementen te vergroten. Ook wordt het basis tv-abonnement door de nieuwe distributievoorwaarden duurder. Dit eventueel in combinatie met verschraling van het zenderaanbod.

Onderhandelingen Ziggo

Ziggo en Eredivisie Media & Marketing – eigenaar van FOX Sports – zijn voortdurend in overleg over het vroegtijdig openbreken van de huidige doorlopende overeenkomst. Een opvallend detail bij deze onderhandelingen is dat Raymond van Vliet sinds mei de nieuwe directeur content bij VodafoneZiggo is. Ten tijde van de marktintroductie van FOX Sports in Nederland was Van Vliet nog leidinggevend bij FOX International Channels Benelux, Dit is de Europese dochter van FOX International Channels dat de meerderheidsaandeelhouder bij Eredivisie Media & Marketing is.
Grts Peter

Ultimo4K OpenAtv 7.2 1x DVB-S2X 1x DVB-C/T2 1TB HDD
T90 schotel 28E,23E,19E,16E,13E,9E,4.8E,0.8W,5W

LuxSat Satellite  |  Luxsat Online  |  Online Sat & Newsflash  |  Prijsverschillen FOX Sports groter dan voorheen, Ziggo blijft het duurste
 

gfxgfx
gfx gfx