gfxgfx
 
Please login or register.

Login with username, password and session length
logo
 
gfx gfx
gfxgfx
 



Updates
Latest oscam all images 11756 (update) 28-03-2024
Vu+ Pur E2 7.3 & 7.4 (update) 19-03-2024
Dreambox Pur E2 7.3 (DM 900 & 920) (update) 19-03-2024
LuxSat Key Files update by MOHAMED_OS 18-03-2024


Donation also possible by bank transfer Click here
Your donation will help keep the site running
To view all topics you must be registered and logged in
 
gfx gfx
gfx
72179 Posts in 11153 Topics by 6350 Members - Latest Member: Ghassemi March 28, 2024, 05:01:21 PM
*
gfx* Home | Help | Login | Register | Home | Contact | Translation | gfx
gfx
LuxSat Satellite  |  Luxsat Online  |  Afwijkende Onderwerpen  |  BREIN legt verbod IPTV-abonnementen op maar klanten blijven illegaal kijken
gfx
gfxgfx
 

Author Topic: BREIN legt verbod IPTV-abonnementen op maar klanten blijven illegaal kijken  (Read 697 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline LawsonsTopic starter

  • Platina Member
  • *
  • Posts: 2024
  • Country: be
Stichting BREIN heeft in de voorbijgaande maanden enkele grotere verkopers van illegale IPTV-abonnementen via de rechter verboden om deze abonnementen nog langer te verkopen.

Het gaat onder anderen om de webshops Live TV Shop, Flickstore en Dit Is TV. Al deze webshops zijn in handen van twee Nederlandse bedrijven. Deze bedrijven hebben ook nog eens banden met elkaar. De verkoop van voorgeďnstalleerde Android mediaspelers en illegale IPTV-abonnementen waren voor deze webshops de belangrijkste bedrijfsactiviteit. Dit blijkt bijvoorbeeld uit het stoppen van de online activiteiten van enkele van deze webshops. Overigens wordt onder meer bij de webshop Live TV Store melding gemaakt dat binnenkort de bedrijfsactiviteiten hervat worden. Waar de nieuwe activiteiten uit bestaan, wordt niet bekendgemaakt. De verkoop van illegale IPTV-abonnementen mag bij deze bedrijven dan wel door Stichting BREIN gestopt zijn, bestaande klanten van deze webshops kunnen in veel gevallen nog wel illegaal naar duizenden tv-zenders uit de gehele wereld blijven kijken. Hieronder bevinden zich alle zenders die bij aanbieders als Ziggo, KPN en Canal Digitaal in het aanbod zijn opgenomen. Ook de kanalen van de betaalzenders Ziggo Sport. FOX Sports en Film1 zijn met de illegale abonnementen zichtbaar.

Alleen wederverkoop

De meeste Nederlandse verkopers van illegale IPTV-abonnementen kopen namelijk bij andere – veelal buitenlandse bedrijven – de abonnementen in. Deze worden aan Nederlandse klanten doorverkocht. Door de wederverkoopstructuur hebben de acties van Stichting BREIN alleen effect wanneer een bestaand abonnement eindigt. Omdat in veel gevallen door de kopers een jaarabonnement wordt gekocht, kan gedurende twaalf maanden naar het illegale zenderaanbod gekeken worden. Dit wordt alleen onderbroken als de server uit de lucht wordt gehaald of de criminele eigenaar van de server om welke reden dan ook de activiteiten stopt. Tot het moment van afloop van het lopende abonnement kunnen klanten van de genoemde webshops dus ondanks de acties van Stichting BREIN illegaal blijven kijken. Pas wanneer het abonnement verlengd moet worden, loopt de illegale kijker tegen het probleem aan dat het niet meer bij de verkoper kan aankloppen om het abonnement te verlengen.

Langere termijn

De huidige acties van Stichting BREIN zorgen er dus pas uiterlijk volgend jaar voor dat Nederlanders met een illegaal IPTV-abonnement mogelijk niet meer illegaal kunnen kijken. Kan de autersrechtenbeschermer echter via de administratie achterhalen wie de eigenaar van de server is die het illegaal content faciliteert, dan kan gepoogd worden de server uit de lucht te halen. In praktijk blijkt dit niet in alle gevallen een reële mogelijkheid te zijn omdat de servers in landen operationeel zijn waar een politionele actie tegen illegaal kijken niet mogelijk is of de lokale overheid te weinig prioriteit aan het voorkomen van tv-piraterij geeft.
Grts Peter

Ultimo4K OpenAtv 7.2 1x DVB-S2X 1x DVB-C/T2 1TB HDD
T90 schotel 28E,23E,19E,16E,13E,9E,4.8E,0.8W,5W

LuxSat Satellite  |  Luxsat Online  |  Afwijkende Onderwerpen  |  BREIN legt verbod IPTV-abonnementen op maar klanten blijven illegaal kijken
 

gfxgfx
gfx gfx