gfxgfx
 
Please login or register.

Login with username, password and session length
logo
 
gfx gfx
gfxgfx
 



Updates
Dreambox Open HDF image v7.3 (68)- (update DM 820-900-920) 15-04-2024
Vu+Nonsolosat-31-py3 (update) 13-04-2024
Latest oscam all images 11764 (update) 12-04-2024
Vu+Open Black Hole 5.4.002 (update) 10-04-2024


Donation also possible by bank transfer Click here
Your donation will help keep the site running
To view all topics you must be registered and logged in
 
gfx gfx
gfx
72199 Posts in 11152 Topics by 6355 Members - Latest Member: SAMY1680 April 16, 2024, 03:48:10 PM
*
gfx* Home | Help | Login | Register | Home | Contact | Translation | gfx
gfx
LuxSat Satellite  |  Luxsat Online  |  Online Sat & Newsflash  |  Canal Digitaal wordt flexibel
gfx
gfxgfx
 

Author Topic: Canal Digitaal wordt flexibel  (Read 682 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline LuxSatTopic starter

  • Administrator
  • Platina Member
  • *
  • Posts: 21505
  • Country: be
    • LuxSat Satellite
Canal Digitaal wordt flexibel
« on: May 10, 2018, 07:34:49 AM »

Dynamisch Canal Digitaal wordt flexibel

Canal Digitaal heeft enkele belangrijke wijzigingen doorgevoerd. De aanbieder van satelliet- en online-televisie in Nederland is eigendom van het Luxemburgse mediabedrijf M7 Group, dat één van de grootste aanbieders van televisiediensten in Europa is. Huidige en toekomstige klanten van Canal Digitaal profiteren van de wijzigingen.

Een wijziging in Europese wetgeving zorgt ervoor dat tv-aanbieders in Europa bij traditionele abonnementen geleverde extra online tv-diensten op korte termijn in alle landen van de Europese Unie voor klanten beschikbaar moeten maken. Dat was tot nu toe niet het geval omdat vanwege uitzendrechtenissues de geoblocking techniek werd toegepast. Met geoblocking wordt ervoor gezorgd dat alleen met een internetverbinding in het land waar het abonnement is afgesloten actief is naar de online tv-dienst gekeken kan worden. Door het gedeeltelijk opheffen van geoblocking wordt dit nu uitgebreid naar een internetverbinding uit een land dat lid is van de Europese Unie. Overigens kan geoblocking in principe omzeild worden door gebruik van het hulpmiddel VPN. In het geval van een Nederlandse aanbieder wordt eerst via VPN-verbinding gemaakt met een Nederlandse server. Hierdoor wordt een Nederlands IP-adres ‘verkregen’. En dan kan overal in de wereld in principe naar de online tv-dienst uit Nederland gekeken worden. In principe. Want Ziggo is als eerste Nederlandse aanbieder al begonnen met een test waarbij men de toegang met een VPN-dienst blokkeert. Zo kan op dit moment de Ziggo Sport Totaal GO-app met een verbinding van vrijwel alle grotere commerciële VPN-aanbieders niet meer gebruikt worden.

Maar in het geval van gebruik binnen de Europese Unie kunnen alle Canal Digitaal-abonnees vanaf 1 april van Canal Digitaal Live TV gebruikmaken. In tegenstelling tot KPN heeft Canal Digitaal geen restricties bij het gebruik binnen de Europese Unie. Bij KPN kan de KPN Interactieve TV-app binnen een kalenderjaar maximaal 120 dagen gebruikt worden. Canal Digitaal Live TV is gedurende 365 dagen per jaar onbeperkt binnen de Europese Unie te gebruiken. Canal Digitaal Live TV is beschikbaar via pc en app voor tablet en smartphone.

Flexibel abonnement

Een ander vernieuwing is de komst van het flexibele abonnement. Het Recreatie HD-abonnement heeft een nieuwe naam gekregen: Canal Digitaal Op Vakantie. Daarnaast is deze abonnementsvorm met twee flexibele varianten uitgebreid, te weten Canal Digitaal Op Vakantie Flex 3 en Canal Digitaal Op Vakantie Flex 6.

Het abonnement Canal Digitaal Op Vakantie blijft gelijk aan het voormalige Recreatie HD-abonnement. Van 21 maart tot en met 21 september kan ononderbroken via de satelliet naar de belangrijkste zenders gekeken worden. Bij dit abonnement levert Canal Digitaal niet het kanaal FOX Sports 1 HD. Reden hiervoor is dat gedurende een groot deel van de periode waarin dit abonnement actief is de Nederlandse voetbalcompetitie Eredivisie door de zomerstop onderbroken is. De prijs van dit abonnement is €15,95 per maand.

Nieuw zijn de flexibele abonnementen Op Vakantie Flex 3 en Op Vakantie Flex 6. Bij Flex 3 kan gedurende twaalf maanden na het afsluiten van het abonnement gedurende drie maanden naar tv via Canal Digitaal gekeken worden. De drie maanden kunnen zelf bepaald worden en hoeven niet aansluitend te zijn. Via de persoonlijke Mijn Canal Digitaal-omgeving kan de abonnee tot een dag van tevoren bepalen wanneer het abonnement ingaat. Dit zorgt voor de meest ruime vorm van flexibiliteit. Het Op Vakantie Flex 3-abonnement kost 25 euro per maand. Dit bedrag dient voor de gehele periode vooraf betaald te worden. Bij het Op Vakantie Flex 6-abonnement gelden dezelfde voorwaarden en flexibiliteit. Alleen is het abonnement gedurende zes maanden binnen een periode van twaalf maanden geldig. Op Vakantie Flex 6 kost 20 euro per maand. Ook dit abonnement dient in zijn geheel vooruit betaald te worden.

Bij de flexibele abonnement Op Vakantie Flex 3 en Op Vakantie Flex 6 wordt in tegenstelling tot het Op Vakantie-abonnement – voorheen Recreatie HD – wel het sportkanaal FOX Sports 1 HD met Eredivisie voetbal in het zenderaanbod geleverd. De reden hiervoor is dat de flexibele abonnementsvormen gedurende het gehele jaar – en dus ook in de speelperiode van de Eredivisie – geactiveerd kunnen worden. Op FOX Sports 1 HD zijn alle studioprogramma’s van FOX Sports alsmede de belangrijkste wedstrijden uit de Eredivisie live te bekijken.

Gelijktijdig met de invoering van de nieuwe abonnementsvormen Canal Digitaal Op Vakantie begint de aanbieder ook met een promotieactie voor nieuwe klanten. Als men een Canal Digitaal Op Vakantie-abonnement afsluit, krijgt men een korting van vijftig procent op de maandprijs van €15,95. Bij het Op Vakantie Flex 3-abonnement is dit een korting van vijftig procent op de jaarprijs van 75 euro. De korting op het jaarabonnement van 120 euro bij het Op Vakantie Flex 6-abonnement is eveneens vijftig procent.
  Groetjes van Jef

LuxSat Satellite  |  Luxsat Online  |  Online Sat & Newsflash  |  Canal Digitaal wordt flexibel
 

gfxgfx
gfx gfx