gfxgfx
 
Please login or register.

Login with username, password and session length
logo
 
gfx gfx
gfxgfx
 



Updates
Vu+cobraliberosat Team Image 9.0 (update) 26-04-2024
Latest oscam all images 11769 (update) 26-04-2024
Vu+Openvix-6.5.003 (update) 24-04-2024
Vu+Open Black Hole 5.4.003 (update) 22-04-2024
Dreambox Open HDF image v7.3 (72)- (update DM 820-900-920) 22-04-2024
Vu+Nonsolosat-31-py3 (update) 13-04-2024


Donation also possible by bank transfer Click here
Your donation will help keep the site running
To view all topics you must be registered and logged in
 
gfx gfx
gfx
72160 Posts in 11150 Topics by 6362 Members - Latest Member: wimmie2 April 26, 2024, 01:26:24 PM
*
gfx* Home | Help | Login | Register | Home | Contact | Translation | gfx
gfx
LuxSat Satellite  |  Luxsat Online  |  Online Sat & Newsflash  |  MBC verplicht tot blokkeren FTA ontvangst in Europa
gfx
gfxgfx
 

Author Topic: MBC verplicht tot blokkeren FTA ontvangst in Europa  (Read 846 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Online mebo870Topic starter

  • Administrator
  • Platina Member
  • *
  • Posts: 8363
  • Country: be
    • Listen Hitradio
MBC verplicht tot blokkeren FTA ontvangst in Europa
« on: July 07, 2017, 04:46:55 PM »
De Europese Unie heeft vergaande maatregelen getroffen en afspraken gemaakt met de media-industrie om de toegang tot video- en muziekdiensten grensoverschrijdend toegankelijk te maken. In de praktijk komt het er vanaf 2018, op neer dat een online-abonnement dat in Nederland of Belgie is afgesloten in elk ander EU land ook zonder belemmering toegankelijk is. Wie denkt dat de regeling van auteursrechten per land of regio komt te vervallen, die komt wel van een koude kermis thuis. De kans dat hierin snel verandering komt is klein, zeer klein.
Dit heeft helaas ook een steeds grotere uitwerking op de satellietontvangst.

Aanbieders zoals M7 Group lopen nog altijd tegen grenzen aan. Zo kan TV Vlaanderen om deze reden sommige zenders die zusterbedrijf CanalDigitaal doorgeeft, niet aan haar Belgische kijkers aanbieden.

En bijna alle Europese zenders moeten coderen wanneer auteursrechthebbenden hen daartoe dwingen. Een recent voorbeeld is dat de Franse zender TF 1 haar Zwitserse kabeltoevoer ging doorgeven op een voor consumenten onbekende satelliet en in DVB-S2X. Deze nieuwe norm is heel gunstig voor het besparen van bandbreedte, echter kan TF1 in deze norm nog altijd ongecodeerd een signaal aanvoeren terwijl de consument buiten spel staat. Wie een S2X geschikte decoder zoekt kan namelijk best lang zoeken, te zwijgen over de kosten, deze zijn voorlopig enkel voor professionele doeleinden beschikbaar.

De meest voorbeeldige manier om toch in heel Europa te zien zijn en ook auteursrechtelijke uitzendingen te beschermen zijn wel SRF Info HD, van de Zwitserse omroep en de Hongaarse MTV groep. De Hongaarse zenders zijn in HD grotendeels ongecodeerd te zien via Eurobird 9 maar wanneer alleen rechten voor Hongaars grondgebied in bezit zijn, verschijnt een testbeeld. Ook de Zwitserse omroep SRF Info codeert alleen als het echt niet anders kan. Het Oostenrijkse ORF 2 Europe zendt in zulke gevallen een teletekst beeld uit.
Soms spelen auteursrechtelijke problemen op een veel grotere schaal en wordt de druk vanuit Hollywood te groot op de betrokken omroep, dit speelt momenteel bij MBC.

MBC verdwenen in Europa
MBC, ofwel Middle East Broadcasting uit Dubai, is erg populair in Europa of liever gezegd was erg populair in Europa tot eind januari van dit jaar.
De ontvangst van MBC 1 t/m 4 via de BADR 4 satelliet met een Europese footprint, is onder druk van rechthebbenden gestaakt.
MBC huurde een nieuwe transponder op de BADR 7 die in de Benelux alleen met vrij grote schotels of in het uiterste zuiden van Europa is op te pikken. De transponder op de Badr4 is daarbij nog niet eens uitgezet. Enkele zenders worden zelfs nog doorgegeven, maar gecodeerd in BISS. Ook bestaat nog een aanvoer voor MBC Europe, die voor kabelexploitanten is bedoeld. Maar in principe is MBC verdwenen van de satelliet in Europa en dat is vooral een bittere pil voor de vele Arabischtalige migranten die graag naar deze zenders keken.
MBC heeft deze maatregel niet zomaar getroffen, indien de zendergroep ongecodeerd zou blijven uitzenden richting Europa zouden nieuwe Hollywood-rechten en trouwens ook Bollywood rechten veel hoger worden of mogelijk zelfs niet meer worden afgegeven.

Ontvangst MBC niet geheel onmogelijk
Is MBC dan geheel verdwenen in Europa? Nee, het signaal zit nog in de lucht! Verschillende DX-ers, dat wil zeggen diegenen die een reusachtig grote schotelantenne van soms wel 1,80 meter bezitten, kunnen MBC nog wel oppikken. Dit lukt het beste via de Noordwest-Afrika beam van Nilesat op 7 graden west. Van BADR7 ontvangst zijn weinig of geen meldingen te vinden. Dit is een gloednieuwe satelliet die over zeer scherp afstelbare beams beschikt.
MBC is via de satelliet in het gehele Midden-Oosten en Noord-Afrika nog wel goed te ontvangen. Overigens zijn alleen de SD-signalen ongecodeerd.

Een optie om MBC toch nog in beeld te krijgen is via IPTV, diverse multimedia zaken spelen hier handig op in. Er zijn tamelijk eenvoudige manieren om de MBC kanalen als stream tevoorschijn te toveren.
Over de legaliteit hiervan hoeven weinig misverstanden te bestaan, het is zo illegaal als maar kan….maar verrek goed beeld.
The key to happiness
Stay away from idiots

LuxSat Satellite  |  Luxsat Online  |  Online Sat & Newsflash  |  MBC verplicht tot blokkeren FTA ontvangst in Europa
 

gfxgfx
gfx gfx