gfxgfx
 
Please login or register.

Login with username, password and session length
logo
 
gfx gfx
gfxgfx
 
Latest updates

Update Vu plus Openvix-5.3.001 - 22-08-2019
Update (28 OE2.0 )-plugin-extensions-RaedQuickSignal -19-08-2019
Update ( Enigma2.5 )-plugin-extensions-barryallen_12.81 - 18-08-2019
New Custom Arm/Aarch64 Oscam edition r-11539 for Dreambox and Vu+ 17-08-2019

 
gfx gfx
gfx
83667 Posts in 13517 Topics by 57830 Members - Latest Member: bighouse August 24, 2019, 01:12:04 PM
*
gfx* Home | Help | Team | Login | Register | Nieuws | gfx
gfx
LuxSat Satellite  |  SATELLITE PROGRAMMER  |  Hardware  |  Nieuwe disecq switchen nodig?
gfx
gfxgfx
 

Author Topic: Nieuwe disecq switchen nodig?  (Read 6462 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline krieter

  • Gold Member
  • *
  • Posts: 1568
  • : be
Nieuwe disecq switchen nodig?
« on: August 20, 2015, 12:16:42 PM »
Hoi,
Ik heb problemen met het steeds herstarten van onze VU+Duo.
Een van de redenen zou een slecht werkende disecq switch kunnen zijn.

Hier op de zolder hangen 4 disecq switchen 4/1 voor de Hotbird en de 3 astra's.

2x Maximum 1.1/1.2/1.0 - input demping <3dB - isolatie >25dB - max 30mA - 900 tot 2200Mhz
2x Venton Diwo 2.0 - input demping <2dB - isolatie >30dB - max 30mA - 900 tot 2300Mhz.

Ik vermoed dat 1 van die maximum switchen slecht werkt.

Is het aan te raden om deze, of eventueel alle switchen,  te vervangen door en switch van een A-merk, bvb Spaun.

Deze heb ik op het internet gevonden:

Spaun SAR 411 WSC
950 tot 2200Mhz
Input demping < 2dB
Max 500mA

Of brengt zoiets geen noemenswaardige verbetering in bvb sneller zappen.

Dank bij voorbaat,

Mvg, krieter.


 

Visiosat Bigsat
HB, Astra 1/2/3 + 4xQuad disecqswitch
CTet9000 met WD 500Gb HDD
VU+Solo2 met WD Blue 1Tb HDD
VU+Duo met Samsung 500Gb HDD
VU+Zero4K
DB500HD
Alle HD boxen naar QnapNAS
Bekabeld gigabitnetwerk via Linksys EA6500 gigabitrouter + 2x Zyxel switch 8 ports.
2x PC / Dell laptop
OpenPli / CCcam 2.2.1 / oscam

Offline Cobus R

  • Global Moderator
  • Platina Member
  • *
  • Posts: 5758
  • : nl
    • Luxsat
Re: Nieuwe disecq switchen nodig?
« Reply #1 on: August 20, 2015, 01:44:20 PM »
Hij zal niet sneller zappen maar de kwaliteit is super ik zeg doen.

Probeer er eerst eens eentje voor goed 20 heb je ze al.
Groeten Cobus R

KLIK HIER


Xtrend ET-10000 1x DVB C (Fallback tuner)
Vu+ Uno 4K DVB C (FBC) (8 tuners in 1)

Offline krieter

  • Gold Member
  • *
  • Posts: 1568
  • : be
Re: Nieuwe disecq switchen nodig?
« Reply #2 on: August 20, 2015, 05:20:01 PM »
Ok,
Als ontvangers hier : 2x VU+Duo / 1x DB500HD / 1x Clarcke Tech et9000.
Problemen situeren zich bij de Vu's.
Zoals gezegd ook 2 Maximum 4/1 switchen.

Wat gegoogeld en toch verschillende commentaren gehoord.
De Maximum 4/1 zou niet goed werken met Dreamboxen ( bedoelen ze daar enkel de Dreamboxen mee of Linux ontvangers).

Dus die 2 zou ik wel willen vervangen door de Spaun SAR 411 WSC.

Maar andere commentaren stellen dan weer dat Spaun en DB niet goed samenwerken.

EMP centauri 4/1 is blijkbaar ook goed en wat goedkoper als de Spaun.

Heeft iemand hier ervaringen mee?

Mvg, krieter.
Visiosat Bigsat
HB, Astra 1/2/3 + 4xQuad disecqswitch
CTet9000 met WD 500Gb HDD
VU+Solo2 met WD Blue 1Tb HDD
VU+Duo met Samsung 500Gb HDD
VU+Zero4K
DB500HD
Alle HD boxen naar QnapNAS
Bekabeld gigabitnetwerk via Linksys EA6500 gigabitrouter + 2x Zyxel switch 8 ports.
2x PC / Dell laptop
OpenPli / CCcam 2.2.1 / oscam

Offline Lawsons

  • Administrator
  • Gold Member
  • *
  • Posts: 1836
  • : be
Re: Nieuwe disecq switchen nodig?
« Reply #3 on: August 20, 2015, 05:52:18 PM »
Ik gebruik hier 4x 4/1 vizion switchen samen met m'n Duo2 en Solo2 en moet zeggen dat werkt zeer goed, en deze switchen vind ik hier al bij m'n satboer voor 12  Cheesy
Grts Peter

Ultimo4k Open BlackHole 4.2.048 2x DVB-S2X 1x DVB-C tuners + 1TB HDD incl. Ci+ Telenet cam
Zero4k Blackhole 3.0.9D PVR kit 500GB hdd
DM520 powersat 1.2u
Triax 110 Multifeed 9E-19E-23E-28E 4x 4/1 spaun switch 3 uitgangen op Ultimo4k, 1 uitgang op Zero4k
Triax 88 op Amiko DM3800 rotor op Ultimo4k

Offline nokirol

  • Global Moderator
  • Platina Member
  • *
  • Posts: 2257
  • : be
Re: Nieuwe disecq switchen nodig?
« Reply #4 on: August 20, 2015, 06:43:35 PM »
he Krieter gaat het hier ook weer over het zelfde probleem, als in je vorig topic maar nu start je met de disq switchen.  :sad:
groeten van Roland.
   

DB.920UHD 4K +500gb hdd/ Vu+uno 4Kse +500gb hdd/ DB.8000HD+650gb hdd/ (DB.7025+500gb hdd +2 DB7020.in de kast)
Cas3 /Diablo /Dragon /Deltacam Twin/ enz.
Visiosat Bigsat 4 twin lmb's +4 singel lmb's / draaibaar 1.20 cm.

Offline mebo870

  • Global Moderator
  • Platina Member
  • *
  • Posts: 7422
  • : be
Re: Nieuwe disecq switchen nodig?
« Reply #5 on: August 20, 2015, 07:27:35 PM »
Op degelijke coaxkabel, LNB's, press conectors en diseqcs mag je niet besparen, die enkele euro's die men uitspaart kunnen je veel kopzorgen baren.

Offline krieter

  • Gold Member
  • *
  • Posts: 1568
  • : be
Re: Nieuwe disecq switchen nodig?
« Reply #6 on: August 20, 2015, 07:35:08 PM »
@mebo, dus jij zou voor de spaun gaan.
Ik kan er eentje bestellen en testen.

of -topic,
ps voorlopig werkt alles nog hoor.

mvg, krieter.
Visiosat Bigsat
HB, Astra 1/2/3 + 4xQuad disecqswitch
CTet9000 met WD 500Gb HDD
VU+Solo2 met WD Blue 1Tb HDD
VU+Duo met Samsung 500Gb HDD
VU+Zero4K
DB500HD
Alle HD boxen naar QnapNAS
Bekabeld gigabitnetwerk via Linksys EA6500 gigabitrouter + 2x Zyxel switch 8 ports.
2x PC / Dell laptop
OpenPli / CCcam 2.2.1 / oscam

Offline mebo870

  • Global Moderator
  • Platina Member
  • *
  • Posts: 7422
  • : be
Re: Nieuwe disecq switchen nodig?
« Reply #7 on: August 20, 2015, 07:57:43 PM »
Wacht eens rustig af, doet het zich niet meer voor, dan mag je er zeker van zijn dat het CCcam is die je dit flikt.
Het is in elk geval iets dat bij beide VU+ boxen aanwezig is, CCcam is daar 1 van, dan waarschijnlijk de zenderlijst die identiek is, en misschien hetzelfde merk van diseqc bij de 2 VU+.
je moet uw probleem gewoon analyseren, dan beetje bij beetje kijken wat er goed werkt, dat kan men dan gaan uitsluiten.
Dat kan wel even duren eer je door hebt wat er juist mis gaat, daarom dat het belangrijk is dat je niet teveel gaat wijzigen.

Offline krieter

  • Gold Member
  • *
  • Posts: 1568
  • : be
Re: Nieuwe disecq switchen nodig?
« Reply #8 on: August 20, 2015, 08:56:43 PM »
@mebo,
Ok, laten we over het probleem in het andere topic blijven als dat voor jou goed is.
Ik verander voorlopig niets.

@members, als op termijn, blijkt dat een disecq ( denk aan Maximum 4/1) niet naar behoren werkt dan koop ik 1 spaun SAR411 disecq switch.
Om de slechte te vervangen.

Mvg, krieter.
Visiosat Bigsat
HB, Astra 1/2/3 + 4xQuad disecqswitch
CTet9000 met WD 500Gb HDD
VU+Solo2 met WD Blue 1Tb HDD
VU+Duo met Samsung 500Gb HDD
VU+Zero4K
DB500HD
Alle HD boxen naar QnapNAS
Bekabeld gigabitnetwerk via Linksys EA6500 gigabitrouter + 2x Zyxel switch 8 ports.
2x PC / Dell laptop
OpenPli / CCcam 2.2.1 / oscam

Offline Sjef

  • Full Member
  • **
  • Posts: 34
Re: Nieuwe disecq switchen nodig?
« Reply #9 on: August 23, 2015, 07:07:55 AM »
Het herstarten van je duo kan ook elco c807 zijn. Met het herstarten begint de ellende vaak. Daar begon het hier ook mee na vervanging geen problemen meer gehad.

Offline mebo870

  • Global Moderator
  • Platina Member
  • *
  • Posts: 7422
  • : be
Re: Nieuwe disecq switchen nodig?
« Reply #10 on: August 23, 2015, 09:46:22 AM »
Goede opmerking

Offline krieter

  • Gold Member
  • *
  • Posts: 1568
  • : be
Re: Nieuwe disecq switchen nodig?
« Reply #11 on: August 24, 2015, 11:03:04 AM »
@sjef,
Die elco c807 heb ik reeds vervangen.

Dus in beide VU+Duo's een elco van  220uF 25V gesoldeerd ipv  220uF 16V
Dat is natuurlijk geen garantie dat alles blijft werken maar normaal gezien toch een verbetering.
Nadien ook geen problemen meer gehad .

Alles werkt nu dus we wachten even af.

Bij twijfel over de disecq koop ik zo'n spaun sar 411 disecq.

 :police: :Thanks:

Mvg, krieter.
Visiosat Bigsat
HB, Astra 1/2/3 + 4xQuad disecqswitch
CTet9000 met WD 500Gb HDD
VU+Solo2 met WD Blue 1Tb HDD
VU+Duo met Samsung 500Gb HDD
VU+Zero4K
DB500HD
Alle HD boxen naar QnapNAS
Bekabeld gigabitnetwerk via Linksys EA6500 gigabitrouter + 2x Zyxel switch 8 ports.
2x PC / Dell laptop
OpenPli / CCcam 2.2.1 / oscam

LuxSat Satellite  |  SATELLITE PROGRAMMER  |  Hardware  |  Nieuwe disecq switchen nodig?
 

gfxgfx
gfx gfx



Support our website , make a small donation

Copyright 30-10-2003-2019 LuxSat Satellite All rights Reserved.

Powered by MySQL Powered by PHP Valid XHTML 1.0! Valid CSS!