gfxgfx
 
Please login or register.

Login with username, password and session length
logo
 
gfx gfx
gfxgfx
 


Bedankt om onze sponsors te bezoeken
Thank you for visiting our sponsors
Merci de visiter nos sponsors
Vielen Dank fr Ihren Besuch bei unseren Sponsoren

 
gfx gfx
gfx
82661 Posts in 13285 Topics by 57308 Members - Latest Member: bienvenue1976 December 12, 2018, 09:56:52 PM
*
gfx* Home | Help | Team | Login | Register | Nieuws | gfx
gfx
LuxSat Satellite  |  DREAMBOX RECEIVERS enigma2  |  Settings / Picons  |  dubbele zenderlijst
gfx
gfxgfx
 

Author Topic: dubbele zenderlijst  (Read 4549 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline yas

  • Bronze Member
  • *
  • Posts: 471
  • : be
dubbele zenderlijst
« on: March 24, 2015, 06:58:35 PM »
Ik heb dit weekend eens werk gemaakt van een nieuwe zenderlijst en tegelijk ook een usb stick met de HD picons en alles is ok, daar leek het toch op .
De zenderlijst met de picons werkt perfect MAAR soms komt de vorige zenderlijst nog boven, ik heb reeds zovele keren een andere zenderlijst geplaatst en dit nog nooit voorgehad .
Hoe kan ik dit oplossen  :sad: normaal wordt de zenderlijst toch overschreven door de nieuwe.
De zenderlijst in de dreambox plaatsen met dreambox -edit of dreamset maakt geen verschil; hoe kan ik dat oplossen  :sad:

Mvg Yves
MVG  Yas  force serie 5  Xcam, Matrix Reloaded cas2+add-on

Offline mebo870

  • Global Moderator
  • Platina Member
  • *
  • Posts: 7278
  • : be
Re: dubbele zenderlijst
« Reply #1 on: March 24, 2015, 09:23:47 PM »
Heb je Open pli op de box ? zo ja , ooit een zenderlijst gedownload vanaf hun site ?
Als het zo is moet je die zenderlijst er af gooien via de menu van de box, anders blijft die updaten en verschijnen in uw lijst.

   

Offline yas

  • Bronze Member
  • *
  • Posts: 471
  • : be
Re: dubbele zenderlijst
« Reply #2 on: March 26, 2015, 09:39:37 PM »
Ik heb gisteren in het menu van de applicties -settings de zenderlijst verwijderd, deze avond was de oude zenderlijst er weer.
In welke map zou die moeten staan ?misschien kan ik die verwijderen via dcc.

Mvg  Yves
MVG  Yas  force serie 5  Xcam, Matrix Reloaded cas2+add-on

Offline yas

  • Bronze Member
  • *
  • Posts: 471
  • : be
Re: dubbele zenderlijst
« Reply #3 on: April 05, 2015, 12:15:38 PM »
Niemand een idee om van die zenderlijst vanaf te geraken  :sad:

Mvg Yves
MVG  Yas  force serie 5  Xcam, Matrix Reloaded cas2+add-on

Offline Kanus

  • Platina Member
  • *
  • Posts: 2460
  • : nl
Re: dubbele zenderlijst
« Reply #4 on: April 05, 2015, 01:29:03 PM »
Als je een harde schijf heb, kijk daar dan eens op of daar mapjes op staan die er niet hoeven te staan.
In principe staat daar alleen "lost+found" en "movie" of eventueel een mapje van jezelf en filetjes als b.v. epg.dat of een crash.log

Of anders een nieuwe flash doen is ook een mogelijkheid.

Offline mebo870

  • Global Moderator
  • Platina Member
  • *
  • Posts: 7278
  • : be
Re: dubbele zenderlijst
« Reply #5 on: April 05, 2015, 04:08:59 PM »
Dat zal er nog wel wat insteken
Menu >> applicaties >> dan de rode toets indrukken = verwijderen
Hiermee krijg je een overzicht van wat er op uw box geinstalleerd staat.

Je mag daar geen Settings meer zien staan, als die nog wel zichtbaar is dan zit er nog een lijst onder, alles er uit gooien dan.



Die settings staan onder /etc/enigma2, laat alles wat in het blauw staat, staan, al de rest mag weg


Offline mebo870

  • Global Moderator
  • Platina Member
  • *
  • Posts: 7278
  • : be
Re: dubbele zenderlijst
« Reply #6 on: April 08, 2015, 09:30:46 PM »
Dit staat er op de site van openpli

Blijkbaar zijn er nog steeds gebruikers die niet beseffen dat ook de zenderlijst, als daar wijzigingen voor zijn, ge-update wordt als je een firmware update uitvoert, waardoor eigen wijzigingen overschreven worden. En vervolgens spreken zij, mijn inziens althans, onterecht hun ergernissen daarover uit.

Daarom nog maar eens een simpele oplossing om dit te voorkomen.
1. Plaats vanuit de image de gewenste zenderlijst in de box.
2. Haal deze zenderlijst met Dreamset of Dreamboxedit naar je PC.
3. D-installeer vanuit de image de eerder geplaatste lijst via menu - applicaties - rode toets - settings - Henksat of eender welke lijst - ok.
4. Bewerk je lijst op de pc naar jouw eigen idee.
5. Upload de zojuist aangepaste lijst weer terug naar jouw box.

En bij een firmware update blijft jouw lijst intact.

Offline Kanus

  • Platina Member
  • *
  • Posts: 2460
  • : nl
Re: dubbele zenderlijst
« Reply #7 on: April 09, 2015, 04:02:33 PM »


Daarom nog maar eens een simpele oplossing om dit te voorkomen.

Of een variant daarop ( heb ikzelf eergisteren nog zo gedaan  Cheesy )

* bewaar altijd je eigen zenderlijst of download b.v. hier op forum een lijst.
* Na instal van een nieuw Image krijg je de wizard voor basis instellingen...bij zenderlijst installen kies je voor NEE
* Daarna een vraag met handmatig zenders zoeken....kies ook NEE ( p.s. kan zijn dat je hier dus een hele sat moet gaan afzoeken wat lang duurt...maar je zou dan ook nog JA kunnen kiezen)
* In geval van NEE, ga je na de basis wizard in het menu naar handmatig zenders zoeken en zoek daar op de transponder....bij mij in Pli stond daar automatisch al de tansponder voor 5 Duitse zenders.....deze heb je even nodig zodat er een lamedb in je box komt alwaar b.v. DreamSet om vraagt....( altijd even de "Profiel Test" doen in DreamSet)
* Nu kan je je eigen lijst ( of die downloadlijst) met DreamSet in je decoder zetten.

Van Pli lijsten of updates daarvan....geen last  :cool:

Offline mebo870

  • Global Moderator
  • Platina Member
  • *
  • Posts: 7278
  • : be
Re: dubbele zenderlijst
« Reply #8 on: April 09, 2015, 04:23:23 PM »
ja dat klopt die box start niet op zonder favorieten, er moeten een paar zenders inzitten.
Dat deden we vroeger altijd zo, een paar Spaanse zenders scannen op astra 19.2  en exit.
Dan de zenderlijst erin.
 

Offline yas

  • Bronze Member
  • *
  • Posts: 471
  • : be
Re: dubbele zenderlijst
« Reply #9 on: April 19, 2015, 12:01:27 PM »
Hey,

Ondertussen is het probleem met de zenderlijst opgelost, deze morgen een nieuwe open -pli erop gezet er bleven maar problemen met de zender lijst.
Ondertussen de zenderlijst met picons via dreambox edit er op gezet en de picons zijn zichtbaar op de infobalk.
Op de zenderlijst voorlopig nog niet, nochthans in de menu is de optie"picons tonen in zenderlijst" op  aan .
Ook de usb met de picons erop wil niet werken . Werkwijze1: geformatteerd op pc fat32 +map picon, dreambox  zegt "geen weer te geven bestanden op dit medium gevonden "
Werkwijze2: usb initialiseren via dreambox en dan via file zilla de map picon op de usb plaatsen , terug zelfde melding.
Als ik die usb nieuw had, geformatteerd fat32 map picon er op usb direct in dreambox en het werkte, met te klooien tussen de zenderlijsten zijn de picons opeens achtergebleven en krijg ik ze niet meer in de zenderlijst.

Mvg Yves
MVG  Yas  force serie 5  Xcam, Matrix Reloaded cas2+add-on

Offline mebo870

  • Global Moderator
  • Platina Member
  • *
  • Posts: 7278
  • : be
Re: dubbele zenderlijst
« Reply #10 on: April 19, 2015, 12:30:13 PM »
Initialiseren = formateren
Dan moet de usb stick nog gemount worden, dat vind je terug bij harde schijf.
Normaal volstaat het zelfs  om de box compleet te rebooten om de usb stick zichtbaar te maken.
Wat betreft picons in de zenderlijst, nadat je "JA" hebt ingevuld moet je nog opslaan met de groen knop.

LuxSat Satellite  |  DREAMBOX RECEIVERS enigma2  |  Settings / Picons  |  dubbele zenderlijst
 

gfxgfx
gfx gfx



Support our website , make a small donation

Copyright 30-10-2003-2018 LuxSat Satellite All rights Reserved.

Powered by MySQL Powered by PHP Valid XHTML 1.0! Valid CSS!