gfxgfx
 
Please login or register.

Login with username, password and session length
logo
 
gfx gfx
gfxgfx
 



Updates
Vu+ Pur E2 - 7.4 (update) 28-03-2024
Latest oscam all images 11756 (update) 28-03-2024
Dreambox Pur E2 7.3 (DM 900 & 920) (update) 19-03-2024
LuxSat Key Files update by MOHAMED_OS 18-03-2024


Donation also possible by bank transfer Click here
Your donation will help keep the site running
To view all topics you must be registered and logged in
 
gfx gfx
gfx
72179 Posts in 11153 Topics by 6350 Members - Latest Member: Ghassemi March 29, 2024, 03:49:29 PM
*
gfx* Home | Help | Login | Register | Home | Contact | Translation | gfx
gfx
LuxSat Satellite  |  Luxsat Online  |  Afwijkende Onderwerpen  |  8 tips om zuiniger en goedkoper te printen!
gfx
gfxgfx
 

Author Topic: 8 tips om zuiniger en goedkoper te printen!  (Read 2306 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline mebo870Topic starter

  • Administrator
  • Platina Member
  • *
  • Posts: 8360
  • Country: be
    • Listen Hitradio
8 tips om zuiniger en goedkoper te printen!
« on: March 24, 2015, 09:16:53 AM »
Je hebt vast al eens gevloekt wanneer je inktcartridges van je printer weer vervangen moesten worden. Dat grapje kost vaak zelfs nog meer dan een nieuwe printer! Maar wist je dat je ook kan printen voor een prikje? Dé manier om flink te besparen, is door alternatieve printerinkt te gebruiken. Wat dat juist is en op welke manieren je nog kan besparen, hieronder samengevat.

Originele cartridges: duur, duurder, duurst!
Printers kan je tegenwoordig voor een prikje kopen. Voor een paar tientallen euro’s heb je al een degelijk exemplaar. Hoewel een printer niet duur is, loopt de prijs van de printerinkt vaak de spuigaten uit. Dat ‘grapje’ kost soms zelfs nog meer dan een nieuwe printer! De prijzen van de originele merkcartridges lijken alleen maar duurder te worden. Maar heb je al eens aan een goedkoper en waardig alternatief gedacht?

Klooncartridges
Steeds meer alternatieve merken voor inktcartridges veroveren de markt. Zij produceren zogenaamde klooncartridges. Dit zijn cartridges van een ander merk dan het origineel, die ook perfect in je printer passen. We maken voor u een vergelijking tussen de kloon- en merkcartridges.

Prijs
Met klooncartridges kan je ongelooflijk veel geld besparen. De alternatieve printerinkt is gemiddeld 70 tot wel 90% goedkoper! Hoeveel geld je precies uitspaart, hangt af van je printer en de cartridgeserie die je nodig hebt. Het loont dus absoluut de moeite om bij aankoop van een printer uit te zoeken of er passende klooninkt te koop is.

Maar hoe zit het met de prijs-kwaliteit verhouding?

Kwaliteit
Er zijn al heel wat onderzoeken gebeurd waarin de afdrukkwaliteit tussen merk- en klooncartridges met elkaar vergeleken wordt. Daaruit blijkt dat er geen kwaliteitsverschil te merken is bij het afdrukken van zwarte tekstpagina’s. Voor afgedrukte kleurpagina’s valt ook nauwelijks verschil te merken. Bij het afdrukken van foto’s levert de originele printerinkt de beste resultaten op, maar ook de klooninkt leverde verre van slechte resultaten op.

Conclusie: wil je foto’s in dezelfde hoge kwaliteit afdrukken? Dan maak je in die situatie best gebruik van merkcartridges. Voor gewone afdrukken in zwart of kleur ben je even goed, en zelfs goedkoper, af met klooncartridges.

Kwantiteit
Naast het prijsvoordeel kan je op het vlak van de kwantiteit het tweede grootste voordeel halen met klooncartridges. Het is een mythe dat je met alternatieve inkt minder pagina’s kan printen. Uit onderzoek blijkt zelfs dat het tegendeel het geval is. Je kan vaak meer pagina’s afdrukken dan met originele cartridges en dat dan ook nog eens aan een lagere prijs! Win-win!

Houston, we have a problem?
Er doen heel wat horrorverhalen de ronde over de schade die klooninkt aan een printer zou veroorzaken. Uiteraard zijn klooncartridges niet vrij van problemen, maar dat zijn de originele cartridges ook niet.

Een probleem dat wel bij klooninkt en niet bij merkinkt voorkomt, is dat de printer de klooninkt niet lijkt te aanvaarden, omdat die de chip van de cartridge niet herkent. Maar dit kan gemakkelijk en snel verholpen worden!

Wanneer je printer bij het plaatsen van de klooninkt aangeeft dat de cartridge ‘leeg’ is en dat het geen originele cartridge is, kan je soms niet verder printen. Reset dan eerst je printer. Dit doe je door de knipperende knop 5 seconden in te drukken. Dit moet je mogelijks verschillende malen achter elkaar herhalen. Nadien is je printer geschikt om met klooncartridges te printen!
Conclusie: klooncartridges iets voor jou?

Uit een enquête van de Consumentenbond gaf de ruime meerderheid van de gebruikers van klooninkt aan het meest tevreden te zijn over de prijs-kwaliteitverhouding van klooninkt dan van originele inkt. Sterk goedkopere printerinkt zónder echt aan kwaliteit in te boeten, wie tekent daar nu niet voor?!

Wil je nóg meer besparen op je printerinkt, hier nog 7 tips om zuinig te printen!

Waarschuwing inktcartridge leeg
Wanneer je inktcartridge bijna leeg is, geeft je printer je een waarschuwing. Negeer deze waarschuwing. Meestal kan je nog heel wat pagina’s printen. Vervang de inktpatronen pas wanneer je merkt dat de kwaliteit van je prints er sterk op achteruitgaan, bijvoorbeeld doordat er stukjes tekst wegvallen.

Print in grijswaarden
Moet de pagina die je wil afdrukken niet perse in kleur zijn? Print deze dan af in het zwart. Gekleurde inkt is namelijk véél duurder dan zwarte inkt. Ga daarvoor naar je instellingen om af te drukken. Klik de optie ‘Afdrukken in grijswaarden’ of ‘Gebruik alleen zwarte inkt’ aan.

Vergelijk cartridgeprijzen
Het loont enorm de moeite om de prijzen van inktcartridges uit verschillende (online) winkels met elkaar te vergelijken. Dit is zowel voor klooninkt als merkinkt het geval. Met klooninkt bespaar je sowieso het meest, meer bepaald 70 tot 90%, maar door prijsvergelijking kan je bij originele inkt soms ook tot de helft besparen.

Kies een voordelig lettertype
Het lettertype dat je kiest als opmaak voor je tekst, bepaalt je inktverbruik. Het ene lettertype verbruikt al meer inkt dan het andere. De voordeligste lettertypes zijn: Times New Roman, Verdana, Franklin Gothic Medium en Tahoma.

Incidenteel gebruik printer
Wanneer je weinig print, verbruiken veel printers toch veel inkt. Er zijn printers die tot drie keer zoveel inkt verbruiken wanneer je slechts incidenteel iets print. Dit komt omdat de printer, elke keer wanneer je die opstart, inkt door de spuitmondjes spuit. Op die manier maakt de printer de printerkop schoon.

Daarom is het beter om je printer aan te laten staan en slechts af en toe uit te zetten. Zo verspil je niet telkens extra inkt, gaan je inktcartridges langer mee en spaar je dus opnieuw heel wat inktkosten uit!

Laserprinter
Print je erg veel ? Dan is het een pak voordeliger om je een lasterprinter aan te schaffen. De kosten voor afdrukken zijn veel lager dan de inkjetprinters, met 1 cartridge print men gemakkelijk tot 5000 pagina's.
Het afdrukken gaat sneller en is scherper.

Online inkt kopen
Waar je echte koopjes kan doen voor printerinkt, is online via de webshops. Webwinkels bieden inktcartridges vaak meer dan de helft goedkoper aan dan je ze in de gewone winkels kan vinden. Daarnaast kan je online ook erg goed alle prijzen vergelijken. In de winkelstraat is de kans overigens erg klein dat je precies de goedkoopste (kloon)cartridges vindt.

Online zoeken, is de goedkoopste vinden!





The key to happiness
Stay away from idiots

Offline jeanlili

  • Platina Member
  • *
  • Posts: 2493
  • Country: ie
  • ***** I Love Sats at Night *****
Re: 8 tips om zuiniger en goedkoper te printen!
« Reply #1 on: March 24, 2015, 03:54:06 PM »
Er bestaat ook een ander alternatief dat is uw cartridges zelf vullen met inkt van (JR Inkjet) www.jrinkjet.co.uk zo doe ik dat, ook zijn er firma`s die ze aanbieden op internet voor Belgie of Nederland deze inkt refils werken voor meer dan 1800 printers en faxmachines soms moet je cartridges ook wel resetten deze resetters worden ook verkocht internet !
Ik zelf vul al jaren mijn eigen cartridges zonder problemen nu en dan koop ik eens p/2jaar nieuwe .
 
Veel suc6
    Greetz...JEAN <love lux>

LuxSat Satellite  |  Luxsat Online  |  Afwijkende Onderwerpen  |  8 tips om zuiniger en goedkoper te printen!
 

gfxgfx
gfx gfx