gfxgfx
 
Please login or register.

Login with username, password and session length
logo
 
gfx gfx
gfxgfx
 



Updates
Latest oscam all images 11766 (update) 20-04-2024
Vu+Open Black Hole 5.4.003 (update) 19-04-2024
Dreambox Open HDF image v7.3 (68)- (update DM 820-900-920) 15-04-2024
Vu+Nonsolosat-31-py3 (update) 13-04-2024


Donation also possible by bank transfer Click here
Your donation will help keep the site running
To view all topics you must be registered and logged in
 
gfx gfx
gfx
72201 Posts in 11152 Topics by 6357 Members - Latest Member: edward87 April 20, 2024, 06:27:16 PM
*
gfx* Home | Help | Login | Register | Home | Contact | Translation | gfx
gfx
LuxSat Satellite  |  Luxsat Online  |  Online Sat & Newsflash  |  Rampenzender NPO1 op zwart ‘kan en mag niet’
gfx
gfxgfx
 

Author Topic: Rampenzender NPO1 op zwart ‘kan en mag niet’  (Read 914 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline mebo870Topic starter

  • Administrator
  • Platina Member
  • *
  • Posts: 8361
  • Country: be
    • Listen Hitradio
Rampenzender NPO1 op zwart ‘kan en mag niet’
« on: January 30, 2015, 05:16:18 PM »
Minister Ivo Opstelten van Veiligheid & Justitie (VVD) gaat 'in alle scherpte kijken' hoe de problemen precies moeten worden opgevangen als de NOS niet kan uitzenden, zoals donderdagavond. De NOS moet immers kunnen optreden als rampenzender. Er is al wel vervanging mogelijk, aldus de bewindsman. "We hebben RTL4 en de regionale zenders."

Hij beaamde dat dat niet helemaal wettelijk geregeld is, maar zei dat er in de praktijk dus al wel mogelijkheden zijn. Wel zitten de NOS en RTL vlak bij elkaar, wat de kwetsbaarheid kan vergroten. En een tv-zender op zwart, zoals donderdagavond, dat ‘kan niet en dat mag niet’.

Opstelten zei dat Nederland in deze onrustige tijden nog steeds alle maatregelen neemt die noodzakelijk zijn en alert zal blijven.  :-?

Ook regionale omroepen bekijken beveiliging

De regionale omroepen zijn ook extra alert na het incident bij de NOS donderdagavond. "Wij zullen alle collega's erop attenderen dat extra aandacht voor beveiliging gewenst is", zei directeur Gerard Schuiteman van ROOS, de koepelorganisatie van de dertien regionale publieke omroepen in Nederland.
De meeste omroepen hebben volgens Schuiteman al naar de eigen veiligheidssituatie gekeken. De regionale omroepen zijn zelf verantwoordelijk voor de eventuele maatregelen die ze nemen.

Veiligheid Media Park tegen het licht
In de loop van de komende week gaan alle betrokkenen op het Media Park met elkaar om de tafel, om de veiligheidsprotocollen opnieuw tegen het licht te houden en waar nodig aan te passen. "De NOS, de beveiliging van het Media Park en de politie werken hierin samen", heeft de Hilversumse burgemeester Pieter Broertjes vrijdag laten weten in een verklaring.

 Hij herhaalde dat het Media Park geen vesting moet worden. “De mensen die hier werken, moeten dat vrij kunnen doen.” Eerder zei hij al dat de slagbomen bij de hoofdingang van het mediaterrein niet meer terugkomen. Broertjes was vrijdagochtend bij een personeelsbijeenkomst van de NOS. “Dat was indrukwekkend en emotioneel. Wat er gisteren is gebeurd, heeft op iedereen een enorme impact”, aldus Broertjes.

Puntje van kritiek op ontruiming NOS-pand
In de hectiek om het NOS-pand te ontruimen werd de politie donderdagavond gehinderd door NOS-medewerkers die bleven filmen en vragen stellen. Dit punt van kritiek sneed de politie vrijdag aan tijdens een bespreking met de NOS en burgemeester Pieter Broertjes, vertelde NOS-directeur Jan de Jong vrijdag.

De Jong blikte tijdens een persbijeenkomst terug op het incident waarbij de 19-jarige Tarik Z. het NOS-gebouw wist binnen te dringen en voor het eerst in het bijna 60-jarige bestaan van het NOS Journaal de uitzending van het achtuurjournaal wist te verstoren.

Volgens De Jong kostte het agenten de nodige moeite om de filmende en nieuwsgierige omroepmedewerkers in veiligheid te brengen en naar buiten te dirigeren. “Van binnen vulde die kritiek me ook met trots. Het tekent de journalistieke drive van ons personeel om nog even door te gaan met filmen en vragen stellen als ze vinden dat Nederland dat moet weten”, zei De Jong.

Beveiliging NOS-pand opgeschroefd
De beveiliging van het NOS-pand op het Media Park in Hilversum is opgeschroefd met zichtbare en onzichtbare maatregelen. Volgens NOS-directeur Jan de Jong kreeg het omroepgebouw vrijdag van de politie een goede beoordeling. "De politie noemt ons pand optimaal beveiligd, zonder dat het een Fort Knox is", zei De Jong.

De politie heeft extra maatregelen aangekondigd en zal de beveiliging verder opschroeven, vertelde de omroepbaas. Hij wilde niet zeggen of ook de veiligheidsmaatregelen in de omgeving, het Media Park, afdoende zijn. Volgens hem is dat een beleidskwestie van de gemeente Hilversum, waarin de NOS zich niet wil mengen.

The key to happiness
Stay away from idiots

LuxSat Satellite  |  Luxsat Online  |  Online Sat & Newsflash  |  Rampenzender NPO1 op zwart ‘kan en mag niet’
 

gfxgfx
gfx gfx